Skip to main content

Bent u mkb-ondernemer en wilt u andere ondernemers helpen in de transitie naar sociale innovatie? Meld dan uw initiatief aan!

Waarom MKB Sociaal

MKB Sociaal is opgericht als educatief en dienstverlenend platform voor MKB ondernemers met aandacht voor sociale innovatie. Door duurzame inzetbaarheid regionaal te stimuleren en sociaal ondernemerschap te ondersteunen.


Onze slogan is: 'Samen een maatschappelijke uitdaging!'. Hiervoor is een veranderbehoefte nodig en zorg dragen voor een juiste balans tussen bedrijfsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

De definitie van sociale innovatie is dan ook: vernieuwing van de wijze waarop gewerkt wordt in organisaties en door individuen. En wel zo dat zowel de arbeidsproductiviteit als kwaliteit van leven daar bij gebaat zijn*.

Sociale innovatie leidt onherroepelijk tot betere economische prestaties binnen een organisatie, duurzame inzetbaarheid en beter sociaal maatschappelijk welzijn voor zowel de ondernemer als de medewerkers.

* Definitie Sociale innovatie - Wikipedia


MKB Sociaal vertaalt sociale innovatie in beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming met 123 Sociale Innovatie


MKB Sociaal is opgericht als educatief en dienstverlenend platform voor MKB ondernemers met aandacht voor sociale innovatie