Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

hoofd administratie

hoofd administratie

Functie omschrijvingBinnen deze functie is hij/zij verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging van de bedrijfsadministratie.

Hij/Zij zorgt ervoor dat alle administratieve processen op rolletjes verlopen. Door een goede administratie weet het management wat de financiële positie van het bedrijf is, worden salarissen en facturen op tijd betaald en zijn de belastingdienst en eventuele toezichthouders tevreden.

Functie eisen

Het hoofd administratie:

• is verantwoordelijk voor de financiële administratie (crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie, grootboek)

• zorgt voor een zo goed mogelijke inrichting van de administratie en de administratieve processen

• geeft leiding aan medewerkers ( 1 a 2) van de administratieve afdeling.

• zorgt aan het eind van een verslagperiode voor onderlinge afstemming tussen de diverse deeladministraties

• helpt mee bij het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen, of verzorgt deze zelfstandig

• adviseert de controller of bedrijfsleiding bij financieel-administratieve vragen en problemen.

Salarisindicatie

In overleg

Overige informatie

Hij/Zij is een administratief specialist. De functie vereist naast een hoge mate van zelfstandigheid, zeker ook samenwerking met collega’s en/of leidinggevenden. Hij/Zij werkt samne met 1 a 2 mensen op de administratie, met personeelszaken en met de Controller.

Aan de basis van het werk staan de cijfers. Zonder een uitstekend gevoel voor cijfers en een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen wordt het lastig, want het gaat hier om toegevoegde waarde binnen ons bedrijf. Samen met de Controller moet er ook inzicht zijn in de betekenis van die cijfers en kunnen inschatten hoe betrouwbaar ze zijn. Ook is er kennis van diverse computerprogramma’s en boekhoudsystemen nodig.

Cijferkennis alleen is niet voldoende: Hij/Zij moet ook een teamplayer zijn, tactvol zijn en gemotiveerd zijn. Hij/zij is namelijk ook ben je het aanspreekpunt voor collega’s binnen het bedrijf en onderhoud daar waar nodig ook relaties met externe partijen, zoals de belastingdienst, klanten en leveranciers. Met andere woorden, het mensbeeld is belangrijk.

  • Per: februari 2019
  • Aantal uren: 40

Bedrijfsprofiel

Een zeer sociaal bedrijf werkzaam in de installatie van zonnepanelen in heel Nederland. Vestigingen in Heerenveen en Almelo en in anderhalf jaar uitgegroeid tot 45 werknemers. Daarnaast nog 10 uitzendkrachten.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.