MVO: werken met een ethisch kompas

Met maatschappelijk verantwoord ondernemen drukt een bedrijf een positief stempel op de wereld. Dat hoeft niet per se te gaan om het grote gebaar. Ook dichtbij huis kunnen organisatie en werknemers veel impact hebben.

MVO: werken met een ethisch kompas

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is het geitenwollensokkenstadium al lang ontgroeit. “In toenemende mate worden bedrijven beoordeeld met moreel-ethische argumenten”, schrijft MVO Nederland in haar Trendrapport 2017. Bedrijven kunnen zich er volgens MVO Nederland niet achter verschuilen dat landen als China, India of Brazilië soepeler regelgeving kennen dan Nederland. “De mores in Nederland gebiedt dat je je eigen rommel opruimt en fatsoenlijk met je mensen omgaat. ’s Lands wijs, ’s lands eer.”

Aandacht voor ethiek

En dat hoeft soepele bedrijfsvoering niet in de weg te staan, meent MVO Nederland. “Voor bedrijven met duurzame ambities en een blik gericht op de lange termijn is de toenemende aandacht voor ethiek niet per se vervelend. Het kan prettig zijn om bij bedrijfsbeslissingen niet alleen te hoeven vertrouwen op spreadsheets, uitgewerkte businesscases en financiële doorrekeningen. Een voorheen onzakelijk argument als ‘dit voelt niet goed’ kan nu doorslaggevend zijn.”

Voordelen voor werkgevers

Unicef zet de voordelen voor werkgevers op een rij:

Bedrijven slagen er niet alleen in om hun personeel langdurig aan zich te binden, de werknemers zijn ook meer betrokken;

Het reputatierisico van deze bedrijven is kleiner en ze hebben een groter vertrouwen opgebouwd bij klanten, werknemers en aandeelhouders;

Kinderen en jonge mensen vormen de werknemers, consumenten, bewoners, ouders en bedrijfsleiders van de toekomst. Door te focussen op kinderen en door hun rechten te ondersteunen, creëren bedrijven een stabielere toekomst en nieuwe groeimarkten voor producten en diensten. Het zorgt ervoor dat bedrijven ook onder deze toekomstige werknemers en consumenten hun reputatie verbeteren;

Kindgericht MVO-beleid is ‘het goede doen’. Bedrijven hebben de plicht na te denken over hoe ze een positieve impact kunnen hebben op kinderen.

MVO in het klein

Niet elk bedrijf kan met het maken van strategische keuzes invloed uitoefenen op leefomstandigheden van mensen of op het milieu of het klimaat. Maar ook op kleinere schaal kunnen werkgevers en vooral ook werknemers een bijdrage leveren, zegt Unicef. De organisatie heeft daarbij haar blik gericht op de spaarpot die menig werkgever een doorn in het oog is: de opgespaarde vakantiedagen. In heel Nederland zijn dat er zo’n 93 miljoen.

  • op: donderdag, 11 mei 2017.
  • Geplaatst in: Nieuwsitems
Bron http://www.pwnet.nl/organisatie-strategie/artikel/2017/5/24275-10124275

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast